Από 6 μηνών το σκυλάκι μπορεί να ξεκινήσει εκπαίδευση βασικής υπακοής.

Η εκπαίδευση του σκύλου μπορεί να γίνει έχοντας γνώση, υπομονή και εμπειρία. Χωρίς αυτά υπάρχει σημαντική πιθανότητα όχι μόνο ο σκύλος να μην μάθει αυτά που θέλουμε αλλά και να του δημιουργηθούν προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον. Ο κάθε σκύλος έχει την δική του προσωπικότητα και ιδιαιτερότητες οπότε χρειάζεται διαφορετική μέθοδο.

Ο σκύλος φύλακας είναι πολλά πράγματα αλλά όχι απαραίτητα άγριος. Ένας άγριος σκύλος χωρίς εκπαίδευση μπορεί να γίνει επικίνδυνος ακόμα και για τα μέλη της οικογένειάς του αλλά πολύ περισσότερο για τρίτους. Ο σκύλος φύλακας θα πρέπει να είναι ισορροπημένος και απόλυτα ελεγχόμενος από τον ιδιοκτήτη του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Ασφαλώς. Για την ακρίβεια εκπαίδευση και βία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Η βία στον σκύλο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς.

Η εκπαίδευση για Βασική υπακοή εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους σκύλους, καθαρόαιμους ή μη. Για εκπαίδευση πάνω σε Καθήκοντα ασφαλείας σαφώς είναι προτιμότερο να επιλέξουμε μια φυλή που γονιδιακά μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια εκπαίδευση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ένας ημίαιμος σκύλος δεν είναι ικανός.

Μοιραστείτε αυτη την σελίδα